Υλικά

  • 1/2 συσκευασία σπαγγέτι
  • Μισό κιλό μελιτζάνες φλάσκες
  • 600 γραμμάρια ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • 4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι βασιλικός
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας αλάτι
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 8 κουταλιές σούπας λάδι
  • Μισό ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αφήνετε για μισή ώρα τις μελιτζάνες στο αλάτι και στη συνέχεια τις ξεβγάζετε καλά.
Βήμα 2
Τις τηγανίζετε ελαφρά και προσθέτετε τις πιπεριές και το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον κύβο και το νερό.
Βήμα 3
Τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά και ρίχνετε τον βασιλικό.
Βήμα 4
Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μια ελαφριά βράση είναι έτοιμο.
Βήμα 5
Εν τω μεταξύ, έχετε βράσει τα ζυμαρικά και τα περιχύνετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με μπόλικο τυρί και σερβίρετε αμέσως.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.