Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1/2 συσκευασία σπαγγέτι
  • Μισό κιλό μελιτζάνες φλάσκες
  • 600 γραμμάρια ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • 4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι βασιλικός
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας αλάτι
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 8 κουταλιές σούπας λάδι
  • Μισό ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αφήνετε για μισή ώρα τις μελιτζάνες στο αλάτι και στη συνέχεια τις ξεβγάζετε καλά.
Βήμα 2
Τις τηγανίζετε ελαφρά και προσθέτετε τις πιπεριές και το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον κύβο και το νερό.
Βήμα 3
Τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά και ρίχνετε τον βασιλικό.
Βήμα 4
Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μια ελαφριά βράση είναι έτοιμο.
Βήμα 5
Εν τω μεταξύ, έχετε βράσει τα ζυμαρικά και τα περιχύνετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με μπόλικο τυρί και σερβίρετε αμέσως.
TAGS