Υλικά

  • 1 κιλό μπαρμπούνια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
  • 4-5 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 240 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε, πλένετε τα μπαρμπούνια και τα αλατοπιπερώνετε και τα μαρινάρετε στο χυμό του λεμονιού για 30΄.
  2. Στη συνέχεια τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο.
  3. Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνετε 4-5 κουτ. σούπας από τo λάδι που ήταν στο τηγάνι με τα μπαρμπούνια και προσθέτετε το δενδρολίβανο και το σκόρδο.
  4. Δένετε το αρωματικό λάδι που προέκυψε από το τηγάνισμα από τα μπαρμπούνια και τα μυρωδικά με το αλεύρι ανακατεύοντας το μέχρι να πήξει.
  5. Σβήνετε με το ξύδι και λίγο νερό έως ότου γίνει ένας χυλός περιχύνετε τη χυλωμένη σάλτσα πάνω από τα μπαρμπούνια.