Υλικά για 6 άτομα

  • 60 γρ. αλεύρι
  • 7 κρόκοι αβγών
  • 1 πακέτο ζύμη για τάρτες
  • 500 ml γάλα
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά, αφήνετε τη ζύμη να ξεπαγώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 2
Την ανοίγετε, την κόβετε σε κύκλους λίγο μεγαλύτερους των 10 εκατοστών και τις στρώνετε μία μία σε φορμάκια για τάρτα τα οποία προηγουμένως έχετε βουτυρώσει.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ διαλύετε σε λίγο γάλα το αλεύρι και συγχρόνως σε μια κατσαρόλα αφήνετε το υπόλοιπο γάλα να βράσει.
Βήμα 4
Προσθέτετε την κανέλα και φλούδα λεμονιού και αφού βράσει προσθέτετε και το αλεύρι.
Βήμα 5
Ανακατεύετε καλά και αφού βράσει όλο μαζί το βγάζετε από τη φωτιά.
Βήμα 6
Σε ένα τηγάνι βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά. Μόλις γίνει σιρόπι το προσθέτετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.
Βήμα 7
Αφού έχει κρυώσει το περνάτε από το σουρωτήρι και μετά προσθέτετε τα αβγά. Ανακατεύετε καλά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το βάζετε στα φορμάκια.
Βήμα 8
Ψήνετε τα φορμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.