Υλικά

  • 400 γρ. κοτόπουλο στήθος (1 μεγάλο ή δύο μικρότερα)
  • 120 γρ πιπεριές (κόκκινες ή πράσινες)
  • 80 γρ. κρεμμύδι (περίπου 1 μέτριο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.γ. κάρυ
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 3-4 φυλλαράκια αποξηραμένο φασκόμηλο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά κόβετε το στήθος σε μικρά κομμάτια.
  2. Βάζετε σε αντικολλητικό 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας να ασπρίσει.
  3. Προσθέστε 1 φλιτζάνι του καφέ νερό και αφήστε το κρέας να το πιει. Βγάλτε από το τηγάνι και κρατήστε το ζεστό.
  4. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και ρίξτε τα στο αντικολλητικό με 1 κουταλάκι λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσει το κρεμμύδι.
  5. Διαλύστε το κάρυ στο κρασί και σβήστε με αυτό τα λαχανικά.
  6. Προσθέστε και το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε. Σκεπάστε το τηγάνι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 10′ με 15′ λεπτά.
  7. Στο μεταξύ ετοιμάστε το μπασμάτι. Ζεστάνετε το ρύζι στην κατσαρόλα, αρωματίστε με τα φύλλα φασκόμηλου και ρίξτε τον ζωμό.
  8. Ανακατέψτε, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το ρύζι σκεπασμένο να ψηθεί.
  9. Σερβίρετε το κοτόπουλο μαζί με το ρύζι.