Υλικά για 2 άτομα

  • 400 γρ. κοτόπουλο στήθος (1 μεγάλο ή δύο μικρότερα)
  • 120 γρ πιπεριές (κόκκινες ή πράσινες)
  • 80 γρ. κρεμμύδι (περίπου 1 μέτριο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.γ. κάρυ
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 3-4 φυλλαράκια αποξηραμένο φασκόμηλο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά κόβετε το στήθος σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 2
Βάζετε σε αντικολλητικό 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας να ασπρίσει.
Βήμα 3
Προσθέστε 1 φλιτζάνι του καφέ νερό και αφήστε το κρέας να το πιει. Βγάλτε από το τηγάνι και κρατήστε το ζεστό.
Βήμα 4
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και ρίξτε τα στο αντικολλητικό με 1 κουταλάκι λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Βήμα 5
Διαλύστε το κάρυ στο κρασί και σβήστε με αυτό τα λαχανικά.
Βήμα 6
Προσθέστε και το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε. Σκεπάστε το τηγάνι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 10′ με 15′ λεπτά.
Βήμα 7
Στο μεταξύ ετοιμάστε το μπασμάτι. Ζεστάνετε το ρύζι στην κατσαρόλα, αρωματίστε με τα φύλλα φασκόμηλου και ρίξτε τον ζωμό.
Βήμα 8
Ανακατέψτε, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το ρύζι σκεπασμένο να ψηθεί.
Βήμα 9
Σερβίρετε το κοτόπουλο μαζί με το ρύζι.
TAGS