Υλικά

  • 2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 φέτες ζαμπόν του τόστ
  • 4 μπαστουνάκια γραβιέρα
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ειδικό δίχτυ για ρολό ή άκαυστο σπάγκο μαγειρικής

Εκτέλεση

  1. Πλένετε αρχικά τα στήθη του κοτόπουλου, το οποίο έχετε ήδη ζητήσει στο χασάπη να τα χτυπήσει για να λεπτύνουν και να πλατύνουν.
  2. Διαφορετικά, βάζετε το στήθος στο ξύλο κοπής, το σκεπάζετε με ζελατίνη και το χτυπάτε με το ειδικό σφυρί του κρέατος.
  3. Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο, το πασπαλίζετε με τη ρίγανη ή το θυμάρι και το αλείφετε από τη μέσα μεριά με τη μουστάρδα.
  4. Από πάνω απλώνετε τις φέτες του ζαμπόν (2 σε κάθε στήθος) και τοποθετείτε τα μπαστουνάκια της γραβιέρας (2 σε καθένα).
  5. Πάνω από το τυρί προσθέτετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  6. Κλείνετε κάθε στήθος σε ρολό φροντίζοντας να μείνει μέσα το τυρί και το βάζετε στο ειδικό δίχτυ ή το δένετε με το σπάγκο.
  7. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο βούτυρο και σοτάρετε καλά από όλες τις πλευρές τα ρολά κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
  8. Τα σβήνετε με το κρασί και το χυμό λεμονιού, προσθέτετε 1/2 φλ. ζεστό νερό ή ζωμό κότας, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία για 40-45 λ περίπου.
  9. Όταν είναι έτοιμο βγάζετε στο σπάγκο ή το ρολό, το κόβετε σε φέτες και το απολαμβάνετε προαιρετικά με πατάτες φούρνου.