Αυθεντικός κρητικός ντάκος

Ελαφριά συνταγή για ένα υγιεινό γεύμα


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
12:27
09/08/2018
2
loading

Υλικά για 2 άτομα

  • 1 διπλός κριτικός κρίθινος ντάκος ανοιγμένος στα δυο
  • 2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες και 1 μέτρια, τεμαχισμένη
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 γεμάτες κουταλιές θρυμματισμένη φέτα
  • 1 κουταλιά κάπαρη
  • 6 μαύρες ελιές
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τη μέτρια ντομάτα και την αλέθετε στο μπλέντερ, με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, μέχρι να πολτοποιηθεί.
  2. Βάζετε σε πιατέλα τα 2 κομμάτια του ντάκου και τα περιχύνετε.
  3. Τα αφήνετε να μουλιάσουν λίγο, για 10 λεπτά.
  4. Ύστερα, βάζετε από πάνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις αλατίζετε ελαφρά και προσθέτετε από πάνω τη φέτα, την κάπαρη και τις ελιές.
  5. Πασπαλίζετε με ρίγανη, ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar gataki

    Για να πετύχει θέλει .... καλό παξιμάδι από ντόπιο κριθάρι ... αυτό με τα μαύρα μουστάκια (έχει σταματήσει να καλλιεργείται στην Κρήτη από το 1990 ), καλό λάδι, θαλασσινό χοντρό αλάτι τριμμένο σε μύλο και φέτα φρέσκια ... μην είναι στην άλμη κάνα χρόνο ... δεν .... αυτά .. καλή όρεξη .

    1. avatar Enji

      Συμφωνω σ αυτα που λες...Αλλα αυτα που γραφει το αρθρο για καπαρι και ελιες ειναι λάθος.Που ξανακούστηκε Κάπαρι...χαχαχα...και ελιές...χαχαχα...Ηντα θαρουνε σαλάτα οτι θιάχνουνε....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει