Υλικά

  • 1 πακέτο ζύμη για κρουασάν
  • 6 φέτες μπέικον
  • 6 φέτες τυρί (τσένταρ)
  • 1 αβγό
  • λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αφήνετε μέσα να ζεσταθεί ένα ταψί.
  2. Κόβετε τη ζύμη σε τετραγωνάκια (ανάλογα πόσα θέλετε). Βάζετε σε κάθε τετραγωνάκι από μία φέτα μπέικον και μία φέτα τυρί.
  3. Διπλώνετε τη μία γωνία προς τη μέση και την αλείφετε με το αβγό (το οποίο είναι χτυπημένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό).
  4. Έπειτα διπλώνετε την άλλη γωνία με τον ίδιο τρόπο και την βάζετε πάνω στην πρώτη. Αλείφετε πάλι με αβγό.
  5. Βάζετε τα κρουασανάκια στο ταψί, πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγο σουσάμι και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά.