Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 1 ½ φλιτζ. ρύζι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σούπας τυρί κρέμα
  • 1 κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 1 κύβο μυρωδικών
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί ξερό λευκό
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα (αν έχουμε φρέσκα ακόμα καλύτερα)
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι για περίπου 10′, αφού ετοιμαστεί το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον κύβο.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα το ρύζι μας.
  3. Κόβουμε σε κύβους το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι να τσιγαριστεί.
  4. Αφού πάρει λευκό χρώμα το περιχύνουμε με το κρασί μαζί με τα μανιτάρια και το αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να πιει λίγο το ζουμί του.
  5. Έπειτα ρίχνουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά.
  6. Αφού έχει ετοιμαστεί, ρίχνουμε και το ρύζι μαζί με το καλαμπόκι στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και είναι έτοιμο για το τραπέζι.