Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου
  • 1 συσκευασία μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες 700 γραμμάρια
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω. Αλείφουμε με πινελάκι μαργαρίνη.
  2. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, δεν μας πειράζει αν το τσαλακώσουμε και αλείφουμε με μαργαρίνη. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  3. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφουμε με μαργαρίνη καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
  4. Αλείφουμε από πάνω στο τέλος ξανά με μαργαρίνη και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο για περίπου 40 με 45 λεπτά.