Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 αυγά
  • 2 κοφτές κουταλιές του γλυκού αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε σιγά – σιγά νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη σφιχτή και που να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Αφήνετε τη ζύμη μία ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
  3. Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε 6-8 κομμάτια. Να έχετε κοντά σας ένα πιατάκι με λίγο αλεύρι ώστε εάν τυχόν η ζύμη είναι λιγάκι υγρή να περνάτε κάθε κομμάτι με λίγο αλεύρι να τ’ απορροφήσει.
  4. Κάθε κομμάτι το ισιώνετε στους κυλίνδρους της μηχανής για μακαρόνια. Κόβετε στρογγυλά κομμάτια από την ισιωμένη ζύμη.