Υλικά

  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 600 γρ. πατάτες σε κύβους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 400 γρ. ρεβίθια ξεβγαλμένα και στραγγισμένα
  • 250 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 150 γρ. τουφίτσες μπρόκολο
  • Πίτες και στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. Στο μεταξύ χτυπάμε όλα τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα γουδί μαζί με λίγο αλάτι. Αδειάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε για 7-8 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες, τα ρεβίθια και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15-20 λεπτά ρίχνοντας μέσα το μπρόκολο τα τελευταία 5-6 λεπτά του βρασίματος. Σερβίρουμε αμέσως με πίτες και στραγγιστό γιαούρτι. botrini735x90