Υλικά

  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκι του γλυκού νερό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα κρόκοι αυγών
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 φυλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράζετε τις πατάτες με το φλούδι, να μαλακώσουν για περίπου 35 λεπτά. Τις βγάζετε από τη φωτιά, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από την πρέσα. Ανακατεύετε με τα αυγά, αλάτι, μοσχοκάρυδο, νερό και προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέχρι να πάρετε μια λεία ζύμη.
Βήμα 2
Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και φτιάχνετε κορδόνια διαμέτρου 1 εκ περίπου. Τα κόβετε σε κομμάτια μήκους 2 – 2,5 εκ, τα οποία περνάτε από τις μύτες ενός πιρουνιού για να κάνετε τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις και βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει με αλάτι.
Βήμα 3
Όταν τα νιόκι αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνειά είναι έτοιμα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.