Τα gnocchi συχνά θεωρούνται άδικα «παχυντικά», όμως όταν μαγειρεύονται σωστά και συνδυάζονται με φρέσκα λαχανικά και καθαρή πρωτεΐνη μπορούν να αποτελέσουν ένα θρεπτικό, ισορροπημένο γεύμα. Παρέχουν μικρές ποσότητες καλίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β, ενώ έχουν χαμηλά λιπαρά και μέτρια περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Υλικά (4 μερίδες)

  • 400 γρ. gnocchi
  • 350 γρ. στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές
  • 120 γρ. φέτα με λιγότερο αλάτι και λιπαρά
  • 1 κούπα ντοματίνια
  • 1 κούπα πολύχρωμες πιπεριές σε λεπτές λωρίδες
  • 3-4 κ.σ. τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 10 ml ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη φέτα και το κίτρινο τυρί.
  • Βήμα 2: Ανακατεύουμε καλά, ώστε το λάδι και τα καρυκεύματα να πάνε παντού.
  • Βήμα 3: Τοποθετούμε το κομμάτι της φέτας στο κέντρο και το τριμμένο τυρί διάσπαρτα στο ταψί.
  • Βήμα 4: Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά.
  • Βήμα 5: Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 480 kcal
  • Υδατάνθρακες: 35,6 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 39,0 γρ.
  • Λιπαρά: 18,1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 3,2 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI