Ένας φυσικός χυμός με φρούτα εποχής αποτελεί πάντα ένα πολύ θρεπτικό και χορταστικό δεκατιανό ή απογευματινό. Tόσο το πορτοκάλι όσο και ο ανανάς αποτελούν μια φανταστική πηγή βιταμίνης C και φυτικών ινών, ενώ συνδυαστικά με το τζίντζερ που είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, ο χυμός αυτός μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην πέψη.
Υλικά (1 μερίδα)
- 2 πορτοκάλια
- 1 καρότο
- 1 φέτα φρέσκος ανανάς
- ½ ποτήρι νερό
- 1 μικρό κομμάτι (1 κ.γ.) φρέσκο τζίντζερ
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το καρότο κομμένο σε ροδέλες, τη φέτα ανανά, το νερό και το τζίντζερ, και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Βήμα 2: Σουρώνουμε το μείγμα με τη βοήθεια μικρού σουρωτηριού.
- Βήμα 3: Στύβουμε τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε τον φρεσκοστυμμένο χυμό με το μείγμα που σουρώσαμε.
- Βήμα 4: Αν θέλουμε, προσθέτουμε πάγο και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφική αξία ανά ποτήρι
- Ενέργεια: 140 kcal
- Υδατάνθρακες: 3,3 γρ.
- Πρωτεΐνη: 0,3 γρ.
- Λιπαρά: 0,1 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI