Ένας φυσικός χυμός με φρούτα εποχής αποτελεί πάντα ένα πολύ θρεπτικό και χορταστικό δεκατιανό ή απογευματινό. Tόσο το πορτοκάλι όσο και ο ανανάς αποτελούν μια φανταστική πηγή βιταμίνης C και φυτικών ινών, ενώ συνδυαστικά με το τζίντζερ που είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, ο χυμός αυτός μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην πέψη.

Υλικά (1 μερίδα)

  • 2 πορτοκάλια
  • 1 καρότο
  • 1 φέτα φρέσκος ανανάς
  • ½ ποτήρι νερό
  • 1 μικρό κομμάτι (1 κ.γ.) φρέσκο τζίντζερ

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το καρότο κομμένο σε ροδέλες, τη φέτα ανανά, το νερό και το τζίντζερ, και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Βήμα 2: Σουρώνουμε το μείγμα με τη βοήθεια μικρού σουρωτηριού.
  • Βήμα 3: Στύβουμε τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε τον φρεσκοστυμμένο χυμό με το μείγμα που σουρώσαμε.
  • Βήμα 4: Αν θέλουμε, προσθέτουμε πάγο και σερβίρουμε αμέσως.

Διατροφική αξία ανά ποτήρι

  • Ενέργεια: 140 kcal
  • Υδατάνθρακες: 3,3 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 0,3 γρ.
  • Λιπαρά: 0,1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI