Υλικά

  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
  • 180 γρ. μανιτάρια, σε κύβους
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 600 γρ. πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, μόνο τον κιμά
  • 800 γρ. σάλτσα ντομάτας σε κύβους
  • 1/2- 1 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου τσίλι (προαιρετικά)
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1/2 κ. γλ. ζάχαρη ή ανάλογα με τη γεύση
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 240 γρ. ριγκατόνι ή ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 2 κ. σ. φρέσκο βασιλικό, για γαρνίρισμα
  • Παρμεζάνα, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε την πιπεριά και τα μανιτάρια για 8- 10 λεπτά.
  2. Σπρώξτε τα λαχανικά στις άκρες και προσθέστε το λουκάνικο στη μέση του τηγανιού. Μαγειρέψτε το λουκάνικο ενώ το σπάτε σε κομμάτια.
  3. Μόλις το λουκάνικο αρχίσει να ροδίζει λίγο, ανακατέψτε το καλά με τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
  4. Προσθέστε το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου τσίλι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι το κρέας να ροδίσει παντού.
  5. Προσθέστε τις θρυμματισμένες ντομάτες μαζί με την αποξηραμένη ρίγανη, τον αποξηραμένο βασιλικό, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
  6. Προσθέστε το κρασί και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
  7. Εντωμεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Μόλις μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, σουρώστε τα και προσθέστε τα στη σάλτσα. Ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν καλά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη σάλτσα για αλάτι, ζάχαρη ή νιφάδες τσίλι ανάλογα με τη γεύση.
  8. Γαρνίρετε με φύλλα φρέσκου βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.