Υλικά

  • 250 γρ. ζυμαρικά
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμυδάκι σε κύβους (1/2 φλιτζάνι)
  • 4- 6 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 10 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
  • 420 γρ. κολοκύθα βρασμένη, πολτοποιημένη
  • 420 γρ. γάλα ή κρέμα καρύδας
  • 1 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ. γλ. κανέλα

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το φασκόμηλο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, να πάρουν χρώμα και να αρωματιστούν, περίπου 5 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε το γάλα καρύδας και τον πουρέ κολοκύθας και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, θερμαίνοντας απαλά.
  4. Προσθέστε το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το καγιέν, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι. Μόλις ζεσταθεί, σβήστε τη φωτιά.
  5. Σουρώστε τα ζυμαρικά (κρατήστε λίγο από το νερό σε περίπτωση που το χρειαστείτε για την ένωσή τους με τη σάλτσα) και ανακατέψτε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά. Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε άλλη μια φορά.
  6. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο.