Υλικά
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 κ. γλ. αλάτι, συν περισσότερο για γεύση
- 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, συν περισσότερο για γεύση
- 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο λευκό ρύζι, ζεσταμένο, χωρισμένο σε δύο μέρη
- 2 μεγάλους κρόκους αυγών
- 1/4 φλ. τσαγιού συν 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 ψητό κοτόπουλο (1 κιλό καθαρισμένο από τα κόκαλα), χοντροκομμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αλατοπιπερώστε και αφήστε να σιγοβράσει.
- Μεταφέρετε 1 φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι από το ρύζι, τους κρόκους αυγών και το χυμό λεμονιού και πολτοποιήστε μέχρι να γίνει λείο.
- Ανακατέψτε τον πουρέ στον ζωμό που σιγοβράζει μαζί με το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα 1 1/2 φλιτζάνια ρύζι και σιγοβράστε μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου για 10 λεπτά.
- Ανακατέψτε τον άνηθο και σερβίρετε.
- Ένα απολαυστικό πιάτο για κάθε εποχή του χρόνου