Υλικά

  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι, συν περισσότερο για γεύση
  • 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, συν περισσότερο για γεύση
  • 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο λευκό ρύζι, ζεσταμένο, χωρισμένο σε δύο μέρη
  • 2 μεγάλους κρόκους αυγών
  • 1/4 φλ. τσαγιού συν 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 ψητό κοτόπουλο (1 κιλό καθαρισμένο από τα κόκαλα), χοντροκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αλατοπιπερώστε και αφήστε να σιγοβράσει.
  2. Μεταφέρετε 1 φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι από το ρύζι, τους κρόκους αυγών και το χυμό λεμονιού και πολτοποιήστε μέχρι να γίνει λείο.
  3. Ανακατέψτε τον πουρέ στον ζωμό που σιγοβράζει μαζί με το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα 1 1/2 φλιτζάνια ρύζι και σιγοβράστε μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου για 10 λεπτά.
  4. Ανακατέψτε τον άνηθο και σερβίρετε.
  5. Ένα απολαυστικό πιάτο για κάθε εποχή του χρόνου