Υλικά
- 500 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι
- Για τη μαρινάδα:
- 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
- 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
- 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα στρειδιών
- 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 4 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 2 κ. σ. κέτσαπ
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1/4 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
- 1/4 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
Εκτέλεση
- Για να φτιάξετε τη μαρινάδα χτυπήστε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιών, την καστανή ζάχαρη, το τζίντζερ, την κέτσαπ, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη σκόνη κρεμμυδιού, το πιπέρι καγιέν και την κανέλα σε ένα μεσαίο μπολ.
- Μεταφέρετε τη μαρινάδα σε μία σακούλα τροφίμων που κλείνει καλά.
- Κόψτε το ψαρονέφρι σε φέτες και τοποθετήστε μέσα στη σακούλα, καλύψτε τα με τη μαρινάδα, πιέστε τον περιττό αέρα και σφραγίστε τη σακούλα.
- Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή έως και 24 ώρες.
- Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά και λαδώστε την ελαφρώς.
- Αφαιρέστε τα χοιρινά φιλέτα από τη μαρινάδα και τινάξτε την περίσσεια. Πετάξτε την υπόλοιπη μαρινάδα.
- Μαγειρέψτε τα χοιρινά φιλέτα στην προθερμασμένη σχάρα μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, 20 έως 30 λεπτά, γυρνώντας περιστασιακά.