Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 6 κ. σ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 3 αυγά
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • Λάδι καρύδας
  • 6 κ. σ. κακάο σε σκόνη
  • 3 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μια φόρμα για κέικ με λαδόκολλα.
  2. Προσθέστε τους χουρμάδες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τους μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα (αν οι χουρμάδες σας είναι σκληροί, μουλιάστε τους σε νερό για 10 λεπτά και σουρώστε τους).
  3. Στη συνέχεια προσθέστε το κακάο και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί μια μπάλα.
  4. Τέλος, προσθέστε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα αυγά. Πολτοποιήστε ξανά μέχρι να γίνει λείο -περίπου 1 λεπτό ακόμη.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και ισιώστε ομοιόμορφα την κορυφή.
  6. Ψήστε για 30- 35 λεπτά -μην το παρακάνετε με το ψήσιμο.
  7. Αφήστε να κρυώσει και απολαύστε.