Καθώς η θερμοκρασία πέφτει και η περίοδος των διακοπών είναι εδώ, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό, καρυκευμένο ρόφημα για να σου φτιάξει τη διάθεση. Μπορείς να απολαύσεις Glühwein, ένα παραδοσιακό γερμανικό ζεστό κρασί που έχει γίνει συνώνυμο της εορταστικής ευθυμίας. Η παρασκευή αυτού του απολαυστικού παρασκευάσματος είναι πιο εύκολη από ό,τι νομίζεις και το άρωμα των μπαχαρικών που σιγοβράζουν θα σου θυμίσει αναμφίβολα την ουσία της εποχής.

Υλικά:

  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (750 ml)
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
  • 8-10 γαρύφαλλα
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • 3 ξυλαράκια κανέλας
  • 1 γλυκάνισο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας μέλι ή ζάχαρη (ανάλογα με τη γεύση)

Οδηγίες:

Επίλεξε ένα καλής ποιότητας κόκκινο κρασί:

Ξεκινά με ένα κόκκινο κρασί μεσαίου έως πλήρους σώματος. Δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν το Merlot, το Cabernet Sauvignon ή ένα κόκκινο χαρμάνι. Να θυμάσαι όσο καλύτερο είναι το κρασί, τόσο καλύτερο είναι το Glühwein.

Προετοίμασε τα εσπεριδοειδή:

Πλύνε καλά το πορτοκάλι και το λεμόνι και, στη συνέχεια, κόψε τα σε φέτες. Κόλλησε γαρίφαλα στις φέτες πορτοκαλιού, τρυπώντας τη φλούδα. Αυτό θα εισχωρήσει τις εσπεριδοειδείς και πικάντικες γεύσεις στο κρασί.

Συνδύασε τα συστατικά:

Άδειασε το κόκκινο κρασί σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τις φέτες πορτοκαλιού με τα γαρύφαλλα, τις φέτες λεμονιού, τα ξυλάκια κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο.

Γλύκανε ανάλογα με τη γεύση:

Πρόσθεσε μέλι ή ζάχαρη στο μείγμα, ρυθμίζοντας το επίπεδο γλυκύτητας που προτιμάς. Ανακάτεψε καλά για να βεβαιωθείς ότι το γλυκαντικό διαλύεται.

Ζέστανε απαλά:

Ζέστανε το μείγμα απαλά χωρίς να βράσει. Άφησε τις γεύσεις να ενωθούν σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 20-30 λεπτά. Απόφυγε το βράσιμο, καθώς αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Σούρωσε και σέρβιρε:

Μόλις το Glühwein θερμανθεί και οι γεύσεις συγχωνευτούν, σούρωσε το μείγμα για να αφαιρέσεις τα μπαχαρικά και τις φέτες φρούτων. Άδειασε το ζεστό, αρωματικό υγρό σε κούπες ή πύλινα ποτήρια.

Γαρνίρισμα (προαιρετικά): Βάλε το Glühwein σε ένα μπολ:

Για μια έξτρα πινελιά, μπορείς να γαρνίρεις κάθε μερίδα με μια φέτα πορτοκάλι ή ένα ξυλάκι κανέλας.

Αυτό όχι μόνο ενισχύει την οπτική εμφάνιση, αλλά προσθέτει και έναν υπαινιγμό φρεσκάδας.

Απόλαυσε το με υπευθυνότητα:

Πιες και απόλαυσε τις πλούσιες γεύσεις του σπιτικού σου Glühwein με υπευθυνότητα. Μοιράσου αυτό το ανακουφιστικό ρόφημα με τους φίλους και την οικογένεια, δημιουργώντας μόνιμες αναμνήσεις γύρω από τη ζεστασιά των γιορτών.

Η παρασκευή Glühwein στο σπίτι είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να αγκαλιάσεις το εορταστικό πνεύμα και να μοιραστείς τη χαρά των ημερών με τους αγαπημένους σου.