Υλικά

  • 1 1/2 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ. σ. πάπρικα κανονική ή καπνιστή
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο φασκόμηλο
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι

Εκτέλεση

  1. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετήστε από πάνω μια σχάρα. Ψεκάστε τη σχάρα με ελαιόλαδο.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το φασκόμηλο και το θυμάρι.
  3. Σκουπίστε το χοιρινό κρέας με χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε το στη σχάρα. Τρίψτε το μείγμα μπαχαρικών σε όλο το ψητό. Ψεκάστε την κορυφή του άφθονα με ελαιόλαδο.
  4. Ζεστάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και αφήστε το ψητό σε θερμοκρασία δωματίου όσο ο φούρνος ζεσταίνεται, περίπου 30 λεπτά.
  5. Εισάγετε ένα θερμόμετρο κρέατος στη μέση του χοιρινού και τοποθετήστε το στον καυτό φούρνο. Ψήστε το για 15 λεπτά, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 62 βαθμούς.
  6. Βγάλτε το ψητό από το φούρνο, σκεπάστε το χαλαρά με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  7. Κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε.