Στην προσπάθεια του υπουργείου Μεταφορών να παραμείνει σταθερή η τιμή των καρτών απεριορίστων διαδρομών και ο αυξημένος ΦΠΑ να εφαρμοστεί μόνο στα εισιτήρια, αναφέρθηκε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Οι τιμές των εισιτηρίων και πολλών άλλων προϊόντων μετά τη συμφωνία που έγινε το καλοκαίρι πήγαν από την κλίμακα του ΦΠΑ τη μικρή στη μεγάλη, στο 23%. Έχουμε μια διαφορά της τάξης του 10%. Ο ΦΠΑ επί της ουσίας έχει μπει από το καλοκαίρι στα εισιτήρια και στα μέσα μεταφοράς, απλά έχει απορροφηθεί από την υπάρχουσα τιμή, χωρίς να γίνουν αυξήσεις. Στη διαπραγμάτευση που κάναμε έγινε μία πρόταση να γίνει μία σοβαρή μελέτη από τις υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ προκειμένου – αυτή είναι η πολιτική κατεύθυνση που έχουμε – να μείνουν σταθερές οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες και να μπει ο ΦΠΑ μόνο στα εισιτήρια», σημείωσε ο υπουργός.

«Αυτό παλεύουμε», ανέφερε σχετικά όταν ρωτήθηκε ειδικότερα αν θα μείνει σταθερή η τιμή στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών

Ο κ. Σπίρτζης διευκρίνισε επίσης ότι «τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι άνεργοι θα έχουν ατέλεια».