Την ταχύτερη ομαλοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα, η οποία ήταν η πρώτη χώρα στην οποία έκανε την εμφάνισή του κορονοϊού, καταγράφει η Παγκόσμια Τράπεζα. Η ίδια αναφορά αποδίδει την ταχύτερη ανάκαμψη στην αποτελεσματική στρατηγική ελέγχου της πανδημίας, στη δυναμική υποστήριξη της πολιτικής που εφαρμόζεται, αλλά και στην ανθεκτικότητα των κινεζικών εξαγωγών.

Το ΑΕΠ της Κίνας θα αυξηθεί κατά 2% τη χρονιά που διανύουμε και η ανάπτυξή του αναμένεται να καταγραφεί στο 7,9% το 2021.

«Το εξωτερικό περιβάλλον αναμένεται ότι θα εξακολουθήσει να έχει προκλήσεις, ενώ θα είναι ασταθές σε μεγάλο βαθμό» σύμφωνα με την ίδια αναφορά και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επίσης, επισημαίνει τις εξωτερικές προκλήσεις, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Κίνα, εξαιτίας της διαρκώς μεταβαλλόμενης κατάστασης από την πανδημία, ενώ η πορεία οικονομικής ανάκαμψης της κινεζικής οικονομίας, δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.