Μεγάλο οικονομικό πλήγμα έχει υποστεί η ιδιοκτήτρια εταιρεία της διάσημης μπύρας Corona λόγω του κορονοϊού. Κι αυτό γιατί η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες των τελευταίων 10 ετών. 

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία Anheuser-Busch In Bev, έχει στην ιδιοκτησία της μερικές από τις διασημότερες μπύρες του κόσμου όπως οι Budweiser, Stella Artois, Beck’s και η Corona έχει οικονομικές ζημιές 154 εκατομμυρίων ευρώ στα κέρδη της τους τελευταίους δυο μήνες.

Από τότε δηλαδή που ξεκίνησε η επιδημία του κορονοϊού από την Κίνα σε μία εποχή που η εταιρεία περίμενε αύξηση των πωλήσεων λόγω του εορτασμού της Κινέζικης πρωτοχρονιάς.

Οι απώλειες οδήγησαν στην περικοπή των μπόνους του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας αλλά και σε μία από τις χειρότερες προβλέψεις κερδών τριμήνου που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Η εταιρεία πιστεύει ότι η πτώση των κερδών οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι και λιγότεροι άνθρωποι τολμούν να βγουν έξω στην Κίνα ως μέτρο πρόληψης για τον κοροναϊό. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί πολλά μπαρ και εστιατόρια στο κλείσιμο.

Επιπλέον όταν ξεκίνησε να εξαπλώνεται ο φονικός ιός, υπήρχαν δημοσιεύματα που ήθελαν πλήθος κόσμου να μην αγοράζει τη μπύρα Corona γιατί πίστευε ότι θα κολλήσει κορονοϊό.

Ο CEO της εταιρείας, Carlos Brito, σε δηλώσεις του στο CNBC είπε πώς «η επιχείρησή μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εστίαση, τη νυχτερινή ζωή και την παρέα με φίλους και προετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στην κανονικότητα» ενώ πρόσθεσε ότι «η απόδοσή μας το 2019 ήταν κάτω από τις προβλέψεις και δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα».