Επιβράδυνση στην παγκόσμια ανάπτυξη το 2015

Αρνητική η επίδραση της κάμψης της αμερικανικής οικονομίας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:32
10/07/2015
Επιβράδυνση στην παγκόσμια ανάπτυξη το 2015
loading

Με αφορμή την κεντρική συναλλαγματική σύνδεσή της με την ισοτιμία του δολαρίου και με έμφαση στην πορεία των εξαγωγών της, η Τουρκία παρακολουθεί άμεσα τις εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία, αλλά και τις προβλέψεις του ΔΝΤ, για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η πορεία ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα επιβραδυνθεί το 2015, ως συνέπεια της κάμψης ανάπτυξης στην αμερικανική οικονομία. Στην πρόσφατη αναφορά του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, το ΔΝΤ, προχώρησε σε αναθεώρηση της αρχικής εκτίμησής του, διορθώνοντας την αρχική του πρόβλεψη κατά (-0,2%) στο 3,3%, για το 2015.

Με βάση την εκτίμηση ότι, τόσο η αμερικανική, όσο και η ευρωπαϊκή οικονομία θα ανακάμψουν το 2016, το ΔΝΤ αναμένει παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη στο 3,8% για την επόμενη χρονιά.

Με δεδομένη την παρατεταμένη οικονομική κρίση στην ευρωζώνη και την αρνητική επίδραση που ασκεί στις αμερικανικές εξαγωγές, η οικονομία των ΗΠΑ παρουσίασε κάμψη της οικονομικής ανάπτυξής της, με τους μισθούς των εργαζομένων να παραμένουν σταθεροί. Η εξέλιξη αυτή, επηρεάζει αρνητικά την αγοραστική δύναμη των Αμερικανών καταναλωτών, αλλά και το επίπεδο ρευστότητας στην πραγματική οικονομία των ΗΠΑ.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει