Ο Θοδωρής Λιβάνιος στο πλαίσιο συζήτησης του 5ου «InvestGR Forum 2022: A New Greece Emerges» ανέφερε ότι αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται ο έλεγχος των αυτοκινήτων στο ΚΤΕΟ, καθώς πλέον νέα εφαρμογή θα στέλνει SMS στο κινητό.

Μάλιστα, πέρα από το νέο εργαλείο που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους «ξεχασιάρηδες», ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι στο τέλος του μήνα θα έχουμε την αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα αυτοκινήτου στο κινητό μας.

Επίσης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η δεκαετία της βαθιάς οικονομικής κρίσης έβαλε ένα μεγάλο φρένο στις επενδύσεις της νέας τεχνολογίας», ενώ μιλώντας για την Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, υπογράμμισε ότι «δεν είναι ένα συνηθισμένο κείμενο, ένα ευχολόγιο. Είναι ένας οδικός χάρτης για ψηφιακή μετάβαση της Ελλάδας». Σημείωσε μάλιστα τους δυο βασικούς άξονες, την εξυπηρέτηση πολίτη και επιχειρηματία και δεύτερον την μείωση των διοικητικών βαρών της γραφειοκρατίας και την βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα.

Όσον αφορά στον τομέα των τηλεπικοινωνίων, ο υφυπουργός είπε ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο στην κινητή τηλεφωνία, «το 5G έχει προχωρήσει και η ανάπτυξή του πηγαίνει με πολύ καλά βήματα αλλά έχουμε πρόβλημα στην σταθερή τηλεφωνία λόγω κρίσης και ιδίως στο κομμάτι της ταχύτητας του διαδικτύου, της ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας και των οπτικών ινών». Ο κ. Λιβάνιος μίλησε για την επιδότηση των νοικοκυριών με το πρόγραμμα του Super fast Broadband όπου δίνεται ένα voucher για σύνδεση οπτικής ίνας. «Επίσης, τις αμέσως επόμενες μέρες, έχουμε το σχετικό πρόγραμμα επιδότησης για εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών σε πολυκατοικίες, αλλά και επιδοτούμε επιχειρήσεις και κατοικίες σε περιοχές που δεν έχουν εμπορικό ενδιαφέρον, όπως σε μικρά ορεινά χωριά ή αγροτικές περιοχές για δίκτυο οπτικών ινών. Ταυτόχρονα υπάρχει μια συγκεκριμένη στρατηγική για την ανάπτυξη των μικροδορυφόρων, αλλά και για την περαιτέρω μείωση του τηλεπικοινωνιακού κόστους»