Ζημιές μετά από φόρους ύψους 274,8 εκατ. ευρώ, έναντι 518 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018, καταγράφει η ΔΕΗ στα οικονομικά της αποτελέσματα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Ο όμιλος κατέγραψε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 4,3% στα 2,3 δισ. ευρώ. Τα EBITDA του ομίλου (κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων) ανήλθαν σε 108,6 εκατ. ευρώ από 91,7 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 18,4%.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή Ernst & Young δίνει παράταση ζωής στην επιχείρηση, ωστόσο επισημαίνει ότι αν η ΔΕΗ δεν εξορθολογήσει τα οικονομικά της, τότε το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο.

Ο ορκωτός λογιστής είχε προειδοποιήσει τον Απρίλιο για την «ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας, η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης είχε εκφράσει μέσω του ΣΚΑΙ την αισιοδοξία του ότι στην έκθεση του ορκωτού ελεγκτή θα αποτυπώνεται η προσπάθεια για την ανάταξη της εταιρείας.