Συνάντηση με τους διαχειριστές της αλλαντοβιομηχανίας ΒΙΚΗ, στην οποία έπεσαν χθες τίτλοι τέλους, μετά και την απόφαση από το Πρωτοδικείο Άρτας, να κηρύξει την πτώχευσή της, έπειτα από αίτηση απλήρωτων εργαζόμενων,  θα έχει σήμερα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Μέσω τοποθέτησής του στην ΕΡΤ1, ο κ. Νεφελούδης ανέφερε ότι με την υπόθεση της μεγάλης βιομηχανίας της Ηπείρου «ασχολούμαι εδώ και καιρό, δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα τελευταία» και πρόσθεσε ότι έβαλε «λουκέτο» λόγω των χρεών που είχε σε πιστωτές, κυρίως σε τράπεζες από τα παλιά χρόνια.

Επίσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα μπορούσε να είχε σωθεί και να ήταν βιώσιμη, αν δεν υπήρχε ένα αλλοπρόσαλλο πλαίσιο από τους διοικούντες τον τελευταίο χρόνο. Τόνισε ότι στόχος του υπουργείου Εργασίας, είναι «να προστατεύσουμε και να ανακουφίσουμε τους εργαζόμενους στην πορεία των χρόνων. Το κάναμε αυτό. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους».

Βασική επιδίωξη από πλευράς Πολιτείας είναι οι εργαζόμενοι, «να μη χάσει κανείς από αυτούς ούτε ένα σεντ» και η ρύθμιση ενός πλαισίου προστασίας γι’ αυτούς. «Το ζήτημα είναι ότι πράγματι αυτή η εταιρεία μπορούσε να… ζήσει, μέσω πολλών δυνατοτήτων που υπήρχαν αυτό το διάστημα», τόνισε ο Ανδρέας Νεφελούδης.

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν ελπίδες να σωθεί η εταιρεία, απάντησε ότι «θα έχω σήμερα συνάντηση με τους διαχειριστές, για να δούμε ακριβώς τι γίνεται και τι περιθώρια υπάρχουν. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια».