Καραβίας: Οι τράπεζες χρηματοδοτούν, αλλά δεν υπάρχει υγιής ζήτηση

«Σημαντικός ο ρόλος του επιχειρείν στην βιώσιμη ανάκαμψη της χώρας»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
10:09
02/12/2016
Καραβίας: Οι τράπεζες χρηματοδοτούν, αλλά δεν υπάρχει υγιής ζήτηση
3
loading

Έμφαση στην χρηματοδότηση βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων δίνουν οι τράπεζες και με κάθε ευκαιρία διοικητικά τους στελέχη τονίζουν ότι διαθέτουν τα απαραίτητα κεφάλαια προκειμένου οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν στην υλοποίηση των business plan που έχουν σχεδιάσει.

Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι οι χρηματοδοτικοί κρουνοί είναι ανοικτοί και για τους συνεπείς πελάτες της λιανικής τραπεζικής και ειδικότερα στην στεγαστική και καταναλωτική πίστη που εξακολουθούν να αποτελούν την πλειονότητα της τραπεζικής πελατείας.

Παράλληλα μέσω της διαδικασίας ρυθμίσεων δανείων για την πελατεία τους που αντιμετωπίζει δυσκολίες αποπληρωμής, ευελπιστούν ότι σταδιακά ένα μεγάλο μέρος της αυτής θα καταφέρει να έχει πρόσβαση στο σύνολο των τραπεζικών προϊόντων εφόσον το επιθυμεί.

Η αναφορά του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank Φωκίωνα Καραβία στη εκδήλωση των Growth Awards είναι χαρακτηριστική και απηχεί την θέση όλου του εγχώριου τραπεζικού συστήματος: «Δεν υπάρχει κανείς που να έρθει στη Eurobank με ένα καλό επιχειρηματικό σχέδιο, με προοπτικές επιτυχίας, και να μην βρούμε λύση για να το χρηματοδοτήσουμε».

«Η έλλειψη υγιούς ζήτησης για δάνεια είναι σήμερα μεγαλύτερο πρόβλημα για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία από την στενότητα ρευστότητας στις τράπεζες», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας.

Σημαντικός εκτιμάται ότι μπορεί να είναι όμως και ο ρόλος του επιχειρείν στην βιώσιμη ανάκαμψη της χώρας.

Η άποψη του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank Νικόλαου Καραμούζη που διατυπώθηκε στην εκδήλωση των βραβείων είναι χαρακτηριστική: «Σ' αυτή την περίοδο των μεγάλων ανατροπών είναι επιτακτική η ανάγκη συστράτευσης της επιχειρηματικότητας σε ένα νέο πατριωτισμό, ευθύνης, επενδύσεων και κοινωνικής προσφοράς στον τόπο. Η επιχειρηματική κοινότητα έχει πρωτεύοντα ρόλο στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την επιστροφή της οικονομίας και της χώρας στην ομαλότητα και την ανάπτυξη.

Αποτελεί βασικό εταίρο μιας συμμαχίας με την κοινωνία, την πολιτική και τη σύγχρονη Ελληνική διανόηση, που θα ηγηθεί της εθνικής προσπάθειας για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, την επενδυτική άνθιση, την οικονομική ανάκαμψη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, εισοδημάτων και πλούτου.

Από μία τέτοια στρατηγική έχουν να επωφεληθούν οι πολλοί, κυρίως όμως τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας, που επωμίσθηκαν τα βάρη της κρίσης και όλοι όσοι με συνέπεια, εντιμότητα και αξιοπρέπεια αντιστέκονται σε συμφέροντα, παρασιτικές και συντεχνιακές λογικές και συμβάλλουν και εισφέρουν στην εθνική προσπάθεια σαν να είναι προσωπική τους ευθύνη».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΕΓΩ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ

  ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ..... ΜΑΛΙΣΤΑ...ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ????? ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ {ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ}15 ΕΥΡΩ ΘΕΛΕΙ 12 ΕΥΡΩ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ... ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ? ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΛΕΣ... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΩ? Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΣ ΚΥΤΤΑΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΜΟΝΟ...ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ...ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ...

  1. avatar …..

   Μπορείς μέσω e-banking να στείλεις από τα 1000 ευρώ που δικαιούσαι το μήνα τα 15 ευρώ με χρέωση περίπου 1 ευρώ, όπως έκανε και ο φίλος σου από την Ολλανδία (χωρίς 0,5 ευρώ έξοδα????)

   1. avatar ΕΓΩ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ

    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΩ e-banking ... {ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΣ..}ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ 3 ΕΥΡΩ ΖΗΤΑΕΙ Η ALPHA BANK ΟΠΟΤΕ ?ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΝ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΤΕΣ...ΟΧΙ ΦΙΛΕ ..ΤΕΛΟΣ...ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ... ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΦΟΡΤΩΘΗΚΕ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ..ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΕΤΟΧΟΥΣ? ΑΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝΕ ΑΥΤΟΙ...ΟΧΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΔΙΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ''ΚΛΕΒΟΥΝ'' ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΑΚΟΜΑ ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει