Τις θυγατρικές εταιρείες του, «Verd» και «Πράσινο Λάδι», παρουσίασε σήμερα ο όμιλος Motor Oil, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Πρόκειται για εταιρείες που ισχυροποιούν ακόμη περισσότερο την μητρική και αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στη μετάβαση προς την «πράσινη» ανάπτυξη. Η Verd ιδρύθηκε το 2005 με αντικείμενο εργασιών την παραγωγή και εμπορία βιοκαυσίμων, στο εργοστάσιο παραγωγής βιοντίζελ που διαθέτει στον Βόλο, το οποίο έχει παραγωγική ικανότητα 80.000 τόνων ετησίως. Παράλληλα η εταιρεία «Πράσινο Λάδι» που ήταν θυγατρική της Verd και τώρα τίθεται υπό τη σκέπη της Motor Oil, επικεντρώνεται στη συλλογή τηγανελαίων από σπίτια και εστιατόρια, τα οποία κατόπιν επεξεργασίας μετατρέπονται σε βιοντίζελ, «ένα πράσινο καύσιμο που έχει χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και συνεισφέρει στη μείωση εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και αερίων του θερμοκηπίου κατά 90%» όπως τόνισε και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, Πέτρος Τζαννετάκης.

Ειδικότερα, η εταιρεία συλλέγει ετησίως το 51% των ποσοτήτων τηγανελαίων που παράγει η χώρα μας, τα οποία μεταφέρονται με βυτία στο εργοστάσιο της μητρικής της εταιρείας, Verd στον Βόλο και εκεί γίνεται η βιομηχανική παραγωγή καθαρού βιοντίζελ.

Σύμφωνα με τον κ. Τζαννετάκη «η Motor Oil, ακολουθώντας πιστά το στρατηγικό της πλάνο να πρωταγωνιστήσει στην πράσινη ενέργεια, έχει οδηγηθεί στον ενεργειακό μετασχηματισμό από το 2022 και τώρα διευρύνει τη δυναμική της παρουσία στον τομέα των ανανεώσιμων και εναλλακτικών καυσίμων». Να σημειωθεί πως. Όμιλος διαθέτει ήδη ένα ισχυρό αποτύπωμα στην κυκλική οικονομία μέσω της θυγατρικής του εταιρείας LPC, που κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο τεχνολογικά προηγμένα εργοστάσια επαναδιύλισης λιπαντικών στην Ευρώπη.

Με την κορυφαία εξειδίκευση και τεχνογνωσία που διαθέτει η εταιρεία Πράσινο Λάδι, σε συνδυασμό με την καινοτομία της Verd, καθώς και την ευρύτερη υποστήριξη και παρουσία του Ομίλου Motor Oil, σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας περιφερειακός ηγέτης στον χώρο των ανανεώσιμων καυσίμων και της κυκλικής οικονομίας, ο οποίος θα αφοσιωθεί στη παραγωγή και εμπορία βιώσιμων εναλλακτικών καυσίμων χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Verd Γιώργος Κυριακόπουλος σημείωσε πως στα άμεσα σχέδια των εταιρειών μας είναι να πείσουμε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να ανακυκλώνει το τηγανέλαιο που προέρχεται από το σπίτι τους. Να τους ενημερώσουμε για τις βλαβερές συνέπειες της απόρριψής του στο περιβάλλον και να φέρουμε την ανακύκλωση πιο κοντά τους, ακόμα και στην πόρτα τους. Αποστολή μας είναι να κάνουμε τους πολίτες να αισθανθούν καθημερινοί ήρωες, πραγματικά υπεύθυνοι για τον πλανήτη και το κοινό μας μέλλον». Ήδη όποιος επισκέπτεται την ιστοσελίδα prasinoladi.gr/individuals/want-recycle/, μπορεί να βλέπει σε ποια σημεία κοντά στο σπίτι του υπάρχουν δοχεία συλλογής τηγανέλαιου. Ο ιδιώτης αντί να χύνει στον νεροχύτη το τηγανισμένο λάδι που έχει χρησιμοποιήσει, μπορεί να το ρίξει σε ένα πλαστικό μπουκάλι και να τι μεταφέρει στα σημεία συλλογής τηγανέλαιου. Μάλιστα εάν οι ποσότητας είναι μεγάλες (πάνω από 5 λίτρα χρησιμοποιημένου λαδιού), θα μπορεί να ειδοποιεί την εταιρεία να έρχεται εκείνη και να περιλαμβάνει τις ποσότητες από το σπίτι, όπως κάνει και τώρα για τα εστιατόρια.

Δείτε το σχετικό βίντεο για τον τρόπο που λειτουργεί η Verd και η θυγατρική της Πράσινο Λάδι που τίθενται υπό τη σκέπη της Motor Oil: