Μετά τη μετακίνηση σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμά του στο Εξάρχεια από το Χαλάνδρι, ο Ν.Π. ανακάλυψε ότι η καθημερινότητα του ήταν πολύ διαφορετική. Δεν ήταν μόνο τα μαγαζιά και η λαϊκή αγορά και το σουβλατζίδικο. Σε αυτά μπορούσε να προσαρμοστεί…

Το πρώτο πρόβλημα προέκυψε όταν διαπίστωσε ότι η γυναίκα που ζούσε στον επάνω όροφο έβαζε το στερεοφωνικό της στην διαπασών τις πιο περίεργες ώρες. Μετά από από μία εβδομάδα διαπίστωσε ότι ο ένοικος του πέμπτου έκλεινε τη θέση πάρκινγκ.

Τι είχε πάει στράβα; Δεν είχε ψάξει όσο έπρεπε τον τρόπο ζωής στην καινούργια πολυκατοικία. Είχε δεί μόνο το ενοικιο και δεν είχε ελέγξει για τον τρόπο ζωής στο κτίριο. Σήμερα που αρκετοί στρέφονται στη λύση του ενοικίου, μία έρευνα αγορά είναι απαραίτητη και για το λόγο αυτό προσπαθήσαμε να συντάξουμε μία λίστα αυτών που πρέπει να ελεγχθούν:

Οι όροι

Η διάρκεια μίσθωσης είναι ο πρώτος βασικός όρος. Και ακολουθούν: το ύψος της εγγύησης αλλά και τυχόν περιορισμοί.

Ανέσεις

Ποιες παροχές προσφέρονται με την ενοικίαση διαμερίσματος; Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η στάθμευση. Κοιτάξτε το σήμα του κινητού σας τηλεφώνου και τη σύνεδεση στο διαδίκτυο. Υπάρχουν περιοχές με προβληματικό σήμα στην κινητή τηλεφωνία. Ελέγξτε την αποθήκη. Αν έχετε κατοικίδιο ρωτήστε αν θα έχετε προβλήματα απο άλλους ενοίκους. Και θυμηθείτε να φέρετε μια μεζούρα, έτσι ώστε να μετρήσετε τις εισόδους και τα δωμάτια για να είστε σίγουροι ότι… το μεγάλο κρεβάτι και τα ντουλάπια σας μπορούν να χωρέσουν στην κρεβατοκάμαρα.

Γειτονιά

Πρέπει να ελέγξετε τις υποδομές της περιοχής καθώς και της γειτονίας. Ελέγξτε πόσο κοντα βρίσκονται σουπερ μαρκετ, εστιατόρια, γυμναστήρια, φαρμακεία κ.α. αλλά και τις στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ελέγξτε πόσο εύκολα μπορείτε να βρείτε ταξί ή αν θα πρέπει να περπατάτε ένα χιλιόμετρο.

Κτίριο

Επισκεφθείτε το κτίριο διαφορετικές ώρες της ημέρας για να δείτε αν είναι θορυβώδεις οι γείτονες σας και αν υπάρχουν οσμές μαγειρέματος. Είναι πάντα ασφαλές το κτίριο ή έχουν γίνει 15 κλοπές τα τελευταία δύο χρόνια; Λειτουργεί το ασανσέρ; Αισθάνεστε ασφαλείς στο περπάτημα στη γειτονιά τη νύχτα;

Πηγή: www.realestatenews.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.