Ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία από τον στρατό του Βλαντίμιρ Πούτιν, η βρετανική κυβέρνηση έθεσε σήμερα τη μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα, τον τραπεζικό κολοσσό Sberbank, στον κατάλογο με τις οντότητες που υπόκεινται σε κυρώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αφού έθεσε στο στόχαστρο πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα την περασμένη εβδομάδα και στη συνέχεια την κεντρική τράπεζα και το υπουργείο Οικονομικών, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει σε πάγωμα «τις επόμενες ημέρες» των περιουσιακών στοιχείων στο έδαφός του όλων των ρωσικών τραπεζών, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, η Σουηδία θα εργαστεί ώστε η ΕΕ να επεκτείνει τις κυρώσεις εις βάρος περισσότερων προσώπων που συνδέονται με τη ρωσική ηγεσία στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ένας υπουργός.

Ο Χαν Ντάλγκρεν, ο υπουργός αρμόδιος για θέματα της ΕΕ, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί επίσης ώστε να καταργηθεί ο θεσμός των «χρυσών διαβατηρίων», που επιτρέπει σε πλούσιους Ρώσους να λαμβάνουν την υπηκοότητα χωρών μελών του μπλοκ.