«Η επαναφορά οποιασδήποτε συζήτησης για τα μέτρα του ΟΟΣΑ και των μνημονιακών “μεταρρυθμίσεων” που επικαλούνταν στο όνομα του δήθεν ανταγωνισμού, θα αποτελέσει κυβερνητική διγλωσσία», σημειώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, με αφορμή δημοσιογραφικές πληροφορίες για την εφαρμογή «της πρώτης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ».

Όπως σημειώνει ακόμη, όποια από τα μέτρα του ΟΟΣΑ εφαρμόσθηκαν, αποδείχθηκε ότι δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, παρά μόνο δημιούργησαν μονοπώλια συγκεκριμένων ομάδων και τονίζει ότι «η αναφορά και μόνο της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ αποτελεί πολιτικό πισωγύρισμα σε μνημονιακές επιλογές που κατέστρεψαν την Οικονομία και την Υγεία».

Ο ΠΦΣ αναφέρει ως παράδειγμα, την «εμμονή», χαρακτηρίζοντας την μάλιστα «περίεργη», που επέδειξε ο πρώην υπουργός Κωστής. Χατζηδάκης για «τη δήθεν απελευθέρωση» των καναλιών διανομής στο θέμα των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), υποστηρίζοντας ότι «στερείται σοβαρότητας», καθώς στην ίδια έκθεση αποδεικνύεται ότι στις χώρες που εφαρμόσθηκε η απελευθέρωση, οι τιμές δεν μειώθηκαν.

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση, ζητά επειγόντως συνάντηση μαζί σας, για να συνεισφέρει τεκμηριωμένα στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει, για την μη εφαρμογή της επονομαζόμενης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ», καταλήγει η επιστολή.