Από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της χώρας με τους πιστωτές της και την πολιτική της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαρτώνται οι όροι των επενδύσεων που υποσχέθηκε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην Ελλάδα, θα εξαρτηθούν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της EBRD, Σούμα Τσακραμπάρτι.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τιφλίδα με αφορμή τη γενική συνέλευση της τράπεζας, «οι ανάγκες είναι υπαρκτές και για αυτό το λόγο η Ελλάδα έγινε φέτος μια χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η EBRD».

«Το ερώτημα του πόσα μπορούμε να κάνουμε -πόσα προγράμματα, σε ποιους τομείς- εξαρτάται από την οικονομική πολιτική που θα εφαρμοστεί στο μέλλον», πρόσθεσε.

Στις αρχές Μαρτίου, η EBRD ανακοίνωσε την έναρξη προγράμματος επενδύσεων έως το 2020, του οποίου το ύψος δεν είχε καθοριστεί, ύστερα από αίτημα της Αθήνας.

«Ξεκινήσαμε μετριοπαθώς… και θα δούμε τι παραπάνω θα μπορέσουμε να κάνουμε ανάλογα με την προσέγγιση στην οικονομική πολιτική που θα αποφασισθεί μεταξύ της Ελλάδας και των ξένων εταίρων της», εξήγησε.

«Δεν θα αναπτύξουμε οικονομική στρατηγική όσο δεν έχουμε στη διάθεσή μας ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την προσέγγιση στην οικονομική πολιτική», δήλωσε ο Τσακραμπάρτι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.