Τα επόμενα βήματα για την εθελοντική αποκάλυψη των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία

Αναμένεται να υπογραφεί πολιτική διακήρυξη ανάμεσα στις δύο χώρες


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:32
28/04/2015
Τα επόμενα βήματα για την εθελοντική αποκάλυψη των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία
1
loading

Πολιτική διακήρυξη προτίθενται να υπογράψουν Ελλάδα και Ελβετία για την διευκόλυνση της εθελοντικής αποκάλυψης των καταθέσεων Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου που θα προβλέπει την εθελοντική δήλωση των καταθέσεων στις τράπεζες της Ελβετίας, οι δύο χώρες θα υπογράψουν πολιτική διακήρυξη σύμφωνα με την οποία όσοι δεν προχωρήσουν στη δήλωση των καταθέσεων τους θα απειλούνται με κλείσιμο του τραπεζικού λογαριασμού τους.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το 2018 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία Ε.Ε - Ελβετίας για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σημερινή συνάντηση του, με τον Ελβετό υφυπουργό Διεθνών Οικονομικών Θεμάτων Jacques de Watteville, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο που θα προβλέπει εθελοντική αποκάλυψη των καταθέσεων των Ελλήνων στην Ελβετία έναντι πληρωμής ποσού φόρου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Stanislav Staniskyj

    Εκείνος ο Φαλτσανί που στο βιβλίο του γράφει ιστορίες να που αγανακτείς γιατί δεν τον καλούν? εχει δηλώσει πρόθυμος και αφιλοκερδώς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει