Τη διαμαρτυρία του για ανάρμοστη συμπεριφορά, από εκπροσώπους της κρατικής ελεγκτικής μηχανής απέναντι σε βιοτέχνες μέλη του, σημειώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας σε ανακοίνωσή του, καθώς, όπως αναφέρει, έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από πλευράς επιχειρήσεων, που βρέθηκαν σε πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, είτε σε Εφορία, είτε σε ιδιώτες προμηθευτές τους.

Οι επιχειρηματίες αυτοί, σημειώνει το ΒΕΑ, αποδεδειγμένα, αποτελούν τα θύματα των σοβαρών συνεπειών της κρίσης, εφόσον βρέθηκαν εκτός προγραμματισμού κάλυψης των υποχρεώσεών τους, εξαιτίας διαμαρτυρημένων επιταγών πελατών τους, που δεν εξοφλήθηκαν, δημιουργώντας ταμειακό πρόβλημα στις ίδιες τις επιχειρήσεις.

«Οι περαιτέρω όμως εξελίξεις εκφεύγουν της όποιας λογικής και αποτελούν καταπάτηση της αξιοπρέπειας του ατόμου».

Το ΒΕΑ σημειώνει ότι, είναι αρκετές οι περιπτώσεις δέσμευσης ακόμη και αυτοκινήτου από τις ΔΟΥ, ή ανάρμοστης συμπεριφοράς δικαστικού κλητήρα που εισέρχεται στην επιχείρηση καταγράφοντας κινητά περιουσιακά στοιχεία και αφαιρώντας χρήματα που φέρει στην τσάντα του ο επιχειρηματίας, πέραν των λεκτικών απειλών, που οδηγούν σε αναζήτηση αστυνομικής παρέμβασης. Οι πρωτοφανείς αυτές πρακτικές, παραβιάζουν κάθε αρχή νομιμότητας.

«Οι καιροί είναι πράγματι δύσκολοι και κάθε πλευρά διεκδικεί τα δικαιώματά της. Ας υπάρχει τουλάχιστον σεβασμός στην ανθρώπινη και επιχειρηματική αξιοπρέπεια και ας δοθεί προτεραιότητα από τις εφορίες, στη διεκδίκηση των μεγαλύτερων ποσών χρέους προς το δημόσιο των εχόντων και κατεχόντων, έχοντας υπόψη ότι οι περιπτώσεις που αναφέρονται ολοένα και θα πολλαπλασιάζονται κάτω από την παρούσα συγκυρία» καταλήγει το ΒΕΑ.