Εκτενέστατη είναι η κάλυψη της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας Γιάνη Βαρουφάκη και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από τα κοινοτικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Ελλάδα: ο Βαρουφάκης ελπίζει σε ενδιάμεση συμφωνία πριν την επίτευξη μακροπρόθεσμου συμβολαίου». Το δημοσίευμα αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με το Γερμανό ομόλογό του στο Βερολίνο με στόχο ένα «μεταβατικό πρόγραμμα ως τα τέλη Μαΐου» ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για ένα «νέο συμβόλαιο μεταξύ της Ευρώπης, της Ελλάδας, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ». Η Ελλάδα θέλει να αξιοποιήσει αυτό το χρονικό διάστημα ώστε να παρουσιάσει τις προτάσεις της και ένα οδικό χάρτη στους εταίρους της, εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης.

Στο ίδιο έντυπο, δημοσιεύεται επίσης άρθρο με τίτλο «Οικονομία: η τρόικα παραμένει προς το παρόν συνομιλητής», όπου επισημαίνεται ότι υπάρχει ισχυρή αντίσταση στην ελληνική βούληση να σταματήσει να συνδιαλέγεται με την τρόικα.

Στη συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε αναφέρεται και δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη ευρωπαϊκής ενημέρωσης euractiv.com με τίτλο «Συνάντηση Έλληνα και Γερμανού, χωρίς αποτέλεσμα»

Το δημοσίευμα επισημαίνει τις διαφορές των δυο υπουργών Οικονομικών, τόσο οπτικά, όσο και ιδεολογικά. Επίσης, επισημαίνει την αναφορά Βαρουφάκη στο ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας, το οποίο πολλοί Έλληνες διαδηλωτές θυμούνται όταν διαδηλώνουν κατά της λιτότητας, γεγονός που έφερε σε άβολη θέση τον Γερμανό πολιτικό. Η Γερμανία θα έπρεπε να κατανοεί την Ελλάδα, γιατί η δική της ύφεση στις αρχές του 20ου αιώνα οδήγησε στην άνοδο του ναζισμού και τώρα ο ναζισμός έχει ανέβει και στην Ελλάδα, σημείωσε ο Γ. Βαρουφάκης, αναφερόμενος προφανώς στην άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Επίσης, αναφέρεται στο περιεχόμενο της συνάντησης, τονίζοντας ότι δεν συζητήθηκε πιθανότητα «κουρέματος», κάτι που απορρίπτει πλήρως η Γερμανία.

Τέλος, και το κύριο άρθρο του εντύπου ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics με τίτλο «Ελλάδα: Πίεση στο Eurogroup» και υπότιτλο «Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν έπεισε τον Σόιμπλε κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο», αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα υπουργού με το Γερμανό ομόλογό του.

«Γνωρίζουμε ότι είστε κουρασμένοι να βλέπετε καθημερινά πρωτοσέλιδα σχετικά με την Ελλάδα και θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό», ανέφερε ο Γιάννης Βαρουφάκης. Ωστόσο, η συνάντηση αυτή αποκάλυψε, για ακόμη μια φορά, τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και οι πιστωτές της, σημειώνει ο αρθρογράφος, καθώς ο Β. Σόιμπλε επέμεινε ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, ενώ ο Γ. Βαρουφάκης έχει επανειλημμένα ζητήσει το αδύνατο, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή του να εγκαταλείψει η Ελλάδα το πρόγραμμα υπό την εποπτεία της τρόικας στο τέλος του μήνα. Ο ίδιος ζητά ένα «μεταβατικό πρόγραμμα» έως τον Μάιο, εν αναμονή μιας νέας συμφωνίας με τους Ευρωπαίους.