Στην ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο 8ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική 2021» που συνδιοργάνωσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης.

«Οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες της Δυτικής Αθήνας είναι στην καρδιά και στον πυρήνα της προσοχής μας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη θα πρέπει να αναπτυχθεί δίνοντας δύναμη στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως, μέχρι τώρα η Ευρώπη μάς έχει δώσει πολιτική σταθερότητα, πρόσβαση σε αγορές, ταυτότητα, νέα εργαλεία και δυνατότητα για φτηνό δανεισμό, χωρίς τα οποία δε θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να ανταπεξέλθουμε στη δύσκολη περίοδο της παγκοσμιοποίησης.

Βαρβιτσιώτης για Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα πήρε τα περισσότερα κατά κεφαλήν χρήματα

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης και το αστρονομικό, όπως τόνισε, ποσό που περιέρχεται στην Ελλάδα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως μετά από σκληρή διαπραγμάτευση η Ελλάδα πήρε τα περισσότερα κατά κεφαλήν χρήματα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ και «είναι τεράστια η πρόκληση για τον επιχειρηματικό κλάδο και την ελληνική διοίκηση να αξιοποιήσουμε αυτά τα χρήματα».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε μάλιστα πως στο υπουργείο Εξωτερικών «προσπαθούμε να διευκολύνουμε στα μικρά και στα μεγάλα τις ελληνικές επιχειρήσεις, να διευρύνουμε τους ορίζοντες της χώρας αλλά και να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με τις χώρες της Ε.Ε ώστε η Ελλάδα να μπορεί, μέσα από την αύξηση του κύρους της, να αποτελεί μία χώρα στόχο είτε για επενδύσεις είτε για τουρισμό είτε για συναλλαγές είτε ακόμη και για μεταφορά τεχνογνωσίας».

Υπενθύμισε επίσης τις πρόσφατες πρωτοβουλίες στο υπουργείο Εξωτερικών για την ενίσχυση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας της Ελλάδας, όπως η business visa, η student visa και η πιο πρόσφατη digital nomad visa. «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μεγαλώσει μόνο αν ανοιχθεί στον κόσμο, αν κοιτάξει τον διεθνή περίγυρό της και τις ευκαιρίες που αναπτύσσονται σε αυτόν», υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Βαρβιτσιώτης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.