Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Αυστρίας προσφέρει ένα παγκόσμιο δίκτυο 130 προορισμών ενώ στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη το δίκτυο αυτό είναι ιδιαίτερα πυκνό.

Με 44 προορισμούς, η Austrian Airlines ηγείται της αγοράς σε όλη την περιοχή αυτή. Χάρη στην ευνοϊκή γεωγραφική της θέση, στην καρδιά της Ευρώπης, ο κόμβος της εταιρίας στο Διεθνή Αερολιμένα της Βιέννης είναι η ιδανική πύλη μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Η Austrian Airlines είναι μέρος του Lufthansa Group, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας της Ευρώπης, και μέλος της Star Alliance, της πρώτης παγκόσμιας συμμαχίας διεθνών αεροπορικών εταιριών.

Ακρίβεια πτήσεων

Η Austrian Airlines κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο ακριβείς αεροπορικές εταιρίες του κόσμου. Το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2010 (δεν διατίθενται ακόμη πιο πρόσφατα στοιχεία), η Austrian Airlines κατατάχθηκε ως η 3η ακριβέστερη αεροπορική εταιρία μεταξύ 23 αερομεταφορέων- μελών της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Εταιριών (AEA), τόσο όσον αφορά τις αναχωρήσεις όσο και τις αφίξεις.

Βραβεία

Η Austrian Airlines λαμβάνει σε τακτικά διαστήματα διεθνή βραβεία για την εξαιρετική εξυπηρέτηση και την υψηλής ποιότητας τροφοδοσία εν πτήσει. Στα Παγκόσμια Αεροπορικά Βραβεία (World Airlines Awards) 2010, επικυρώθηκε για άλλη μια φορά η θέση της Austrian Airlines ως μια από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρίες παγκοσμίως, όταν έλαβε τη δεύτερη θέση στις κατηγορίες «Καλύτερη Τροφοδοσία Business Class» και ««Καλύτερο Προσωπικό Καμπίνας στην Ευρώπη» αντίστοιχα.

Η Austrian Airlines προσπαθεί να μειώσει τις δαπάνες για το σύνολο χρήσης 2010 κατά περίπου 250 εκατ. ευρώ και να τονώσει σημαντικά τον κύκλο εργασιών της. Ο στόχος είναι να πετύχει θετική ταμειακή ροή και να μειώσει σημαντικά τις λειτουργικές απώλειες συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα για το τρίτο τρίμηνο 2010. Τα εκτεταμένα μέτρα που εφαρμόστηκαν για την αναδιάρθρωση της εταιρίας και τη μείωση των δαπανών καθώς και η νέα ενεργητική στρατηγική marketing επικράτησαν όλο και περισσότερο το 2010.