Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους – Όλες οι ημερομηνίες

Σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία που αφορά τους κληρονόμους


ΕΛΛΑΔΑ
8:50
18/10/2020
Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους – Όλες οι ημερομηνίες
2
loading

Στην καταβολή των αναδρομικών ποσών συντάξεων που αντιστοιχούν στις μειώσεις των κύριων συντάξεων για το χρονικό διάστημα από 11.06.2015 έως και 12.05.2016 θα προχωρήσει η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η καταβολή θα γίνει στις ίδιες ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί σε διακριτό κωδικό ώστε ο κάθε συνταξιούχος να έχει λεπτομερή ενημέρωση για το ύψος των αναδρομικών ποσών που δικαιούται. Ειδικότερα, οι συντάξεις και τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν με βάση τον ΑΜΚΑ στις ακόλουθες ημερομηνίες:

-Στις 23 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που  το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

-Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

-Στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

-Στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ , τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι τα αναδρομικά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη και άλλες οφειλές και δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου.

Στις ειδικές περιπτώσεις συνταξιούχων που έλαβαν, κατά την πρώτη απονομή της σύνταξης, αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούσαν στο σύνολο ή τμήμα της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαίου 2016, τα ποσά που παρακρατήθηκαν και κρίθηκαν αντισυνταγματικά θα επιστραφούν στο σύνολό τους, στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους.

Επισημαίνεται ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα γνωστοποιηθεί η νέα απλουστευμένη διαδικασία μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ- για τη χορήγηση των αναδρομικών ποσών των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει στους δικαιούχους κληρονόμους τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Πάλι τα κατάφερε η κυβέρνηση

    Μπράβο Κυριάκο, μπράβο Άδωνι, μπράβο κυβέρνηση… καλά τα καταφέρατε!
    Οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν τα...……. !

  2. avatar giorgos

    για τα αναδρομικα που μας εχουν κοψη απο το 2012 γιατι δεν μας δεινουν απο των ΕΥΚΑ ενα συνολων ωφειλων και να μας τα δεινουν οταν μπορουν αλλα μας δεινουν μονο του κατρουκαλου για να λειωσουν το ΣΥΡΙΖΑ και οτι η ΝΔ ειναι πολοι καλοι κυβερνηση οσοι κυβερνησανε εδω και 46 χρονια μονο κακο εχουν κανει στων ελληνικο λαο κλ@ιφτες απατε@νες λοπ@δητες ειναι οταν περνουν τα σπιτακια του ελληνηκου λαου για μερκες χιλιαδες ευρω και τα 500 εκ που χρωστανε ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ = 500 νεοι εκατωμμυριουχοι !!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει