Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιστρέψει στις αγορές για την άντληση ποσού ύψους 2 δισ. ευρώ μέσω έκδοσης ομολόγων, επισημαίνει σε σημερινό του άρθρο το Bloomberg. Το μόνο που δεν έχει καθοριστεί είναι ο ακριβής χρόνος επιστροφής στις αγορές, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το πρακτορείο, ενώ άλλες πληροφορίες επισημαίνουν πως αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέας έκδοσης ομολόγων σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε ό,τι αφορά στο χρόνο της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, αυτό θα εξαρτηθεί και από τις συνθήκες που θα επικρατούν στις αγορές αλλά και από το χρόνο που η ελληνική κυβέρνηση θα έχει εκπληρώσει όλους τους όρους για την εκταμίευση των πρώτων 6,3 δισ. ευρώ από τη δόση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Wall Street Journal, μετέδωσε ότι στόχος της Ελλάδας είναι η άντληση 5 δισ. ευρώ από τις αγορές, κατά τη διάρκεια του 2014. Άλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε επισήμως πως η Ελλάδα σχεδιάζει την επιστροφή της στις αγορές εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014, μέσω έκδοσης ομολόγων 3ετούς ή 5ετούς διάρκειας.