Στουρνάρας: Υψηλότερος κατά 2% ο ρυθμός ανάπτυξης χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης

«Ήταν κάτι απρόσμενο, πρόκειται να έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στην οικονομία»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:26
29/07/2020
Στουρνάρας: Υψηλότερος κατά 2% ο ρυθμός ανάπτυξης χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης
9
loading

Μεγάλη ώθηση θα λάβει η ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια από το σχέδιο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Next Generation EU), που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΤτΕ δείχνουν ότι τα 32 δισ. ευρώ που πρόκειται να λάβει η Ελλάδα από το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης θα αυξάνουν τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της κατά 2% κατά μέσο όρο την περίοδο 2021-2026. «Ήταν κάτι απρόσμενο», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης σε συνέντευξή του στο bloomberg, προσθέτοντας ότι «πρόκειται να έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στην οικονομία».

«Κάναμε ορισμένους υπολογισμούς στην Τράπεζα της Ελλάδος. Για τα επόμενα έξι χρόνια, η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι περίπου 2% μεγαλύτερη από τον αριθμό που είχαμε έως τώρα. Επομένως, πρόκειται να αναθεωρηθούν οι στόχοι για την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια», σημείωσε, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του που μεταδίδει το ΑΜΠΕ

Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι για να υπάρχει το όφελος αυτό έχει μεγάλη σημασία το πώς θα διατεθεί η βοήθεια. Η πρόκληση τώρα είναι να μεταρρυθμιστεί το κράτος, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να απορροφήσει τους πόρους «με τον σωστό τρόπο, έχοντας τον μέγιστο αντίκτυπο στην ανάπτυξη. Δεν αρκεί να δαπανήσεις τα χρήματα. Πρέπει να συνδυάσουμε αυτή την επένδυση με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο διοικητής.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Δεν είμαστε καλά !

  Η τράπεζα της Ελλάδας που έχει διοικητή το Στουρνάρα , είναι η ίδια που ανήκει κατά 90% στον Ρότσιλντ ! Εξηγήστε μας επιτέλους τι συμβαίνει μ’ αυτό τον τόπο !

 2. avatar Κουλερμαν

  Μισό λεπτό να φέρω την σαμπάνια να το γιορτάσουμε.

 3. avatar ΤαραΤατα

  Μηδεν επι Μηδεν ισον 2....
  Στουρνος ονομα και χαρη...

 4. avatar Γιαννούλης

  36 δις από αυτά είναι ΧΑΡΙΣΜΕΝΑ αναλογικά όλες οι χώρες της ΕΕ πήραν κάποια χαρισμενα και κάποια με μηδενικό επιτόκιο δανεικά οπότε πέτυχε άψογα η Ελληνική κυβέρνηση.

 5. avatar Ολα ολα

  Παπατζα ο κύριος

 6. avatar μονο 2%

  ολοκληρη ψήφο σου δώσαμε

 7. avatar φφφφφφφφφφφ

  Δανεικά είναι αυτά τα λεφτά πείτε το σωστά και είναι συγχρηματοδότηση με το κράτος. Το μεγαλύτερο ποσό από αυτά θα πάει στην πράσινη ανάπτυξη...ήδη στο Μαρινάκη παραχωρήθηκαν 32000 τμ στη Θεσσαλία για φωτοβολταϊκά.

 8. avatar Μστ

  [...]; που μας κοροιδεύεις περί ανάπτυξης...κάνεις δε σας πιστεύει....ύφεση θα έχουμε και μάλιστα διψήφια.!!

  1. avatar Αφού κυβερνά ή ΝΔ τι θέλεις να πει

   Εποχές Τσίπρα ζητούσε μνημόνιο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει