Να καταργηθούν τα τέλη εισόδου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης ζητά το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο

Απεστάλη σχετική επιστολή προς τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0:49
14/07/2020
Να καταργηθούν τα τέλη εισόδου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης ζητά το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο
loading

Την κατάργηση των τελών εισόδου για όσους προμηθεύονται προϊόντα από την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, ζητά με επιστολή της προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), υποστηρίζοντας πως «η συγκεκριμένη πρακτική δεν υποστηρίζεται από καμία επιχειρηματική λογική, παρά μόνο από την καταχρηστική εξάσκηση μονοπωλιακής ισχύος».

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «με δυσάρεστη έκπληξη η διοίκηση του ΕΒΕΘ πληροφορήθηκε από τον Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης ΑΕ ότι η εταιρεία αύξησε υπέρμετρα τα τέλη εισόδου για τους αγοραστές. Είναι προφανές ότι δεν αποτελεί ορθή πρακτική η επιβολή τελών προς αγοραστές, για να προσέλθουν απλά και μόνο στον τόπο των συναλλαγών. Προφανώς, η εξακολούθηση αυτών των πρακτικών θα οδηγήσει στην ακύρωση των λειτουργιών της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης και την εκτροπή του εκεί πραγματοποιούμενου εμπορίου σε άλλους χώρους».

Η διοίκηση του ΕΒΕΘ διερωτάται ακόμα αν αυτή η εκτροπή αποτελεί επιδίωξη της εταιρείας, «η οποία συμπαρασύρει με τις πρακτικές της την ελληνική Πολιτεία, τουλάχιστον ως εποπτεύουσα αρχή, σε πράξεις που δεν συνάδουν με την επιδιωκόμενη αναζωογόνηση της οικονομίας». Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του περασμένου Μαΐου, η Ομοσπονδία Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «η Ομόνοια» είχε εκδώσει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η αύξηση των τελών ανέρχεται σε 150%, από τα 0,80 λεπτά στα δύο ευρώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει