Ποιοι κερδίζουν έκπτωση 25% στις φορολογικές υποχρεώσεις του Μαΐου

Παράταση μείωσης 40% στο ενοίκιο και για τον Μάιο - Ποιους αφορά - Τι προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:04
21/05/2020
Ποιοι κερδίζουν έκπτωση 25% στις φορολογικές υποχρεώσεις του Μαΐου
2
loading

Έκπτωση 25% στις δόσεις ρυθμίσεων οφειλών και τη δόση του φόρου κληρονομιάς θα κερδίσουν και τον Μάιο οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται από τη μείωση κατά 40% των ενοικίων.

Απαραίτητη προϋπόθεση να πληρώσουν στην ώρα τους δηλαδή μέχρι το τέλος Μαΐου τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Είναι η τελευταία φορά που ισχύει η έκπτωση 25% για την εμπρόθεσμη πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων ενώ το μέτρο δεν ισχύει για το ΦΠΑ και τους παρακρατούμενους φόρους.

Ειδικότερα η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπει:

 • Έκπτωση 25% στην πληρωμή οφειλών: Επεκτείνεται και τον μήνα Μάιο η έκπτωση 25%  σε εμπρόθεσμα καταβαλλόμενες δόσεις βεβαιωμένων οφειλών μηνός Μαΐου 2020. Η έκπτωση παρέχεται σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω του κορoνοϊού και αφορά στις εμπρόθεσμα καταβαλλόμενες δόσεις βεβαιωμένων οφειλών και δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση με ημερομηνία υποχρέωσης καταβολής εντός του μηνός Μάιου 2020. Εξαιρούνται από την έκπτωση 25% οι οφειλές από ΦΠΑ και παρακρατούμενους φόρους που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης/διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, καθώς και οφειλές που προέρχονται από ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων και χρέη υπέρ αλλοδαπού Δημοσίου.
 • Έκπτωση 40% στα ενοίκια: Επεκτείνεται και για το μήνα Μάιο η μείωση κατά 40% του μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τις μισθώσεων κύριας κατοικίας και μισθώσεων εξαρτημένων μελών-φοιτητών για εργαζόμενους πληττόμενων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Με τη διάταξη διευκρινίζεται ότι η έκπτωση του ενοικίου καταλαμβάνει ρητά και τις περιπτώσεις όπου μισθωτής δεν είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος στις επιχειρήσεις, αλλά και ο/η σύζυγος ή το έτερο μέρος συμφώνου συμβίωσης του εργαζομένου.
 • Ναυτικοί: Η έκπτωση ενοικίου 40% του ενοικίου εφαρμόζεται για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο για τους ναυτικούς των οποίων η σύμβαση ναυτολόγησης τελεί σε αναστολή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Αίσχος

  Μητσοτάκης και κυβέρνηση καταστρέφουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Εκτός από τον άδικο φόρο κατοχής ακινήτων ΕΝΦΙΑ και δεκάδες άλλους φόρους τώρα τους φόρτωσαν και τη μείωση ενοικίου! Στην κυβέρνηση κάνουν τους χουβαρντάδες με ξένα λεφτά.

  1. avatar εν μερει εχεις δικιο

   τον ενφια τον αυξησε 3 φορες ο συριζας........ο κυριακος τον μειωσε για πρωτη φορα......120 ε πληρωσα λιγοτερο φετος.....συνολο 480 ε στην οικογενεια ...δεν ειναι λιγα για μενα......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει