Δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί η ακριβής ημερομηνία επιστροφής του επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν στην Αθήνα ξεκαθάρισε πριν λίγο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μπιλ Μάρεϊ.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον ο Μάρεϊ ερωτήθηκε για το πότε το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα επιστρέψει στην Αθήνα και απήντησε : «Αναμένουμε ο Πόουλ Τόμσεν να επιστρέψει άμεσα. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει προσδιορισθεί».

Σε ερώτηση για το πότε το ΔΝΤ αναμένει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου επικαλέσθηκε πρόσφατες δηλώσεις του Πόουλ Τόμσεν σύμφωνα με τις οποίες η εμπιστοσύνη αναμφίβολα θα επεκταθεί και στην αγορά των ελληνικών ομολόγων αν υλοποιηθούν αποφασιστικά οι πολιτικές του προγράμματος.
Πάντως δεν θέλησε να αναφερθεί στις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2014.

Αναφερόμενος στην έρευνα που διενεργεί η Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον ρόλο της τρόικα στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα στήριξης τόνισε πως ο Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ρέζα Μογκαντάμ θα ενημερώσει την Επιτροπή μέσα στον Ιανουάριο.

Για το θέμα των διώξεων τραπεζιτών και επιχειρηματιών από τις ελληνικές δικαστικές αρχές τόνισε πως έχει ενημερωθεί, αλλά δεν τις σχολίασε.