Κορονοϊός: Ποιες συναλλαγές δεν θα γίνονται από σήμερα στις τράπεζες

Τέλος στις πληρωμές λογαριασμών σε δημόσιο, νερό και ρεύμα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
9:36
24/03/2020
Κορονοϊός: Ποιες συναλλαγές δεν θα γίνονται από σήμερα στις τράπεζες
4
loading

Η επιβολή του μέτρου του περιορισμού της κυκλοφορίας φέρνει αλλαγές στις συναλλαγές που θα μπορούν να κάνουν από σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου οι πολίτες στις τράπεζες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών οι συναλλαγές που δεν θα πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία είναι οι ακόλουθες:

 1. Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
 2. Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
 3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
 4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

«Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, εντείνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» λέει η Ένωση.

Η ΕΕΤ συστήνει στους πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς τους και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar !!!!!!

  Τα πλήκτρα και οι υποδοχές των ΑΤΜ ειναι απολυμασμένα??

  1. avatar Εξαρτάται την περιοχή

   Αν είναι γεμάτη με «κοινωνικά ευπαθείς ομάδες» αυτό είναι ανέφικτο. Οπότε συνιστάται απολύμανση πρίν και μετά τη συναλλαγή. Τώρα για τα αιωρούμενα σταγονίδια, απαιτείται χρήση μάσκας. Δυστυχώς, όσο λιγότερες οι επιλογές συναλλαγών με φυσική παρουσία, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος έκθεσης στον ιό...

 2. avatar Άντε πάλι

  Με τις τράπεζες!

 3. avatar KARAXAS

  ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει