Στις 10 Σεπτεμβρίου έληξε η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε 90 μεγαλοοφειλέτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία να εξοφλήσουν τα χρέη τους, ωστόσο ελάχιστοι ήταν αυτοί που φρόντισαν να ανταποκριθούν στην «πρόσκληση» του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, 14 μόλις άτομα, με συνολικές οφειλές 9,1 εκατομμύρια ευρώ είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους, καταβάλλοντας… μόλις 785.000 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, για 12 οφειλέτες με συνολικές οφειλές 4,2 εκατ. ευρώ υπήρχε δικαστική αναστολή είσπραξης, για 25 οφειλέτες με συνολικές οφειλές 9,1 εκ. ευρώ δρομολογήθηκαν νέες κατασχέσεις, δύο οφειλέτες με συνολικές οφειλές 586 χιλ. ρύθμισαν τις οφειλές τους μετά την επίδοση κατασχετήριας έκθεσης και κατέβαλαν έναντι αυτών 28 χιλ. ευρώ, για τέσσερις οφειλέτες με συνολικές οφειλές 2,3 εκ. ευρώ ολοκληρώθηκαν ήδη δρομολογημένες κατασχέσεις, για πέντε οφειλέτες εκδόθηκαν προγράμματα πλειστηριασμού και για δέκα οφειλέτες αναμένεται η έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού.

Όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο στις 18 Αυγούστου, από τις διασταυρώσεις που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είχαν εντοπιστεί 90 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 35,9 εκατ., με οφειλή άνω των 200.000 ο καθένας και με ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 176,5 εκατ. (917 ακίνητα σε όλη την επικράτεια, σχέση οφειλής/αξία ακίνητης περιουσίας 1/1,5 τουλάχιστον).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.