«Ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών αποτελεί ένα από τα βασικότερα εργαλεία για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα και την αντιμετώπιση των ολέθριων επιπτώσεών της».

Αυτό υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων, σε ημερίδα με αντικείμενο το φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών την οποία διοργάνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες η Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην ημερίδα επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι η Ε.Ε., αποδεικνύοντας ότι έχει αντλήσει τα διδάγματα από την πρόσφατη χρηματοπιστωτική και δημοσιονομική κρίση, οφείλει να ηγηθεί της προσπάθειας καθιερώνοντας σε ευρωπαϊκό επίπεδο φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και πιέζοντας για την καθιέρωση του φόρου αυτού και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο υπουργός οικονομικών του Βελγίου και προεδρεύων του Συμβουλίου Εcofin Ντιντιέ Ρεϊντερς τόνισε ότι το θέμα της φορολόγησης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών αποτελεί κύρια προτεραιότητα για την βελγική Προεδρία δηλώνοντας χαρακτηριστικά «σήμερα είμαστε σε θέση να συζητάμε για φορολόγηση κάθε υπηρεσίας και κάθε προϊόντος, γιατί όχι και για τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές;»