Mνημόνιο συνεργασίας με τον οργανισμό YOZMA, που είναι το μεγαλύτερο επενδυτικό σχήμα (fund) του Ισραήλ και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως θα υπογράψει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογραφεί επίσης συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των Invest in Greece και Invest in Israel ενώ ο κ. Χατζηδάκης θα απευθύνει χαιρετισμό στο Ελληνο-Ισραηλινό Επιχειρηματικό Forum.

Σημειώνεται ότι στην ελληνική αποστολή μετέχουν 104 Έλληνες επιχειρηματίες, κυρίως από τους τομείς της τεχνολογίας, των κατασκευών, της ενέργειας, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, του τουρισμού, της φαρμακοβιομηχανίας και των τροφίμων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό αύριο Τρίτη, θα συμμετάσχουν στα Ιεροσόλυμα στην πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ με τη συμμετοχή δώδεκα υπουργών από τις δύο χώρες. Στη συνεδρίαση θα τεθούν θέματα διμερούς συνεργασίας, ενώ θα υπογραφούν και μια σειρά διμερών συμφωνιών.

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, ο υπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στο Ελληνο-Ισραηλινό Επιχειρηματικό Forum και στη συνέχεια θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Ισραηλινό οργανισμό.

Σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας στην ανάπτυξη και εφαρμογή των αναγκαίων πολιτικών που θα επιταχύνουν την ανάδειξη νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων, η δημιουργία κοινής ομάδας δράσης με στόχο τη διατύπωση του βασικού πλαισίου στρατηγικής ανάπτυξης οικοσυστήματος καινοτομίας καθώς και ο συντονισμός και τη προεργασία σε διεθνές επίπεδο των προσπαθειών για την προσέλκυση και ανάπτυξη κοινών επενδυτικών κεφαλαίων Ελληνικών και Ισραηλινών venture capital funds με στόχο τις επενδύσεις σε ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις.