Να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση των 500 κυριότερων προβλημάτων που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και του ανταγωνισμού θέλει ο Οργανισμός Οικονομικής Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Από ό,τι δείχνουν στοιχεία της έκθεσης του Οργανισμού υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως υπουργικές αποφάσεις, νόμοι, προεδρικά διατάγματα και άλλα.

Το έργο του Οργανισμού είναι να εντοπίσει τα εμπόδια που έχουν προκύψει στον ανταγωνισμό σε τέσσερις κλάδους της ελληνικής οικονομίας (οικοδομικά υλικά, λιανικό εμπόριο, βιομηχανική παραγωγή και τουρισμός), αλλά και να κάνει προτάσεις για την υπερπήδηση αυτών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», το υπουργείο Ανάπτυξης θα χρηματοδοτήσει τον ΟΟΣΑ για την έρευνα που διεξάγει για λογαριασμό της Ελλάδας με 901.468 ευρώ, ενώ μέχρι τώρα το ελληνικό δημόσιο έχει καταβάλει το ποσό των 280.940,40 ευρώ, η δεύτερη δόση των 433.243 ευρώ θα καταβληθεί μόλις ολοκληρωθεί το έργο και η τρίτη και τελευταία δόση που ανέρχεται σε 187.293,6 ευρώ θα καταβληθεί όταν παρουσιαστούν οι τελικές εκθέσεις.